food lifestyle

TAPIOCA BREAKFAST

16:32Tereza Moučková


Ahoj holky! Vítejte u úterního článku, měla jsem v plánu jej připravit už včera, ale musím říct, že se mi toho nějak moc nahromadilo, jak do školy, tak do práce a na blog už nezbyl čas, pokusím se vám to v týdnu vynahradit! :-)


V poslední době mi v hlavě neustále vrtají témata jako zdravá strava, vegetariánství a životní styl. Nevím, čím to je, ale o všem začínám dost přemýšlet a snažím se vylepšit svůj životní styl i stravu. Přiznám se vám, že nejím maso / nejsem úplný vegetarián, jen mi maso zrovna moc nechutná/, nepiji ani nejím moc mléčných výrobků a soustředím se spíše na rostlinou stravu a zdravější potraviny. 
/čtete: opravdu se snažím, ale někdy té čokoládě prostě neodolám :-D /

A protože už mě ke snídani omrzela ovesná kaše, našla jsem si náhradu v podobě tapiocového puddingu, je to vážně mňamka, kterou určitě musíte vyzkoušet!



CO VY A ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL? ZNÁTE TAPIOCU? ZAJÍMALI BY VÁS ČLÁNKY NA TATO TÉMATA?

Mějte se krásně!
T.


You Might Also Like

8 comments

  1. Terez, já jsem masoužrout a miluji mléčné výrobky. Ovšem snažím se taky hlídat co jím a ty nezdravé potraviny omezit a nebo je nejlépe úplně vyřadit z jídelníčku. Ovšem o tomto puddingu slyším poprvé, možná proto, že celkově tuto konzistenci jídla nevyhledávám. Vypadá to ale chutně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, chápu! Každý má rád něco jiného :-) Pudding je podobný třeba chia puddingu, ale je lepší, je z kokosového mléka, prostě mňamka, určitě ho vyzkoušej :-) A děkuju za komentář!

      Vymazat
  2. Tapiocový pudink vypadá velmi k jídlu! :-) Osobně beru vylučování určitých potravin z jídelníčku spíše jako otázku životního stylu a přesvědčení. Stravování je natolik komplexní, že nikdo doteď nevymyslel recept na to "správné" a člověk si může vylučováním určitých druhů potravin z jídelníčku nesmírně nevědomky ublížit. Sama se řídím heslem všeho s mírou a co nejpestřeji. :-) Aktuálně se snažím zařazovat lokální sezónní potraviny, takže k snídani třeba jáhelná kaše. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tím souhlasím, na světě existuje tolik stravovacích pravidel, kterými bychom se měli řídit! Já se hlavně řídím svým tělem, myslím, že samo řekne, co potřebuje a co je pro něj nejlepší. A právě po omezení mléčných výrobků se třeba cítím o dost lépe :-) Lokální potraviny také často vyhledávám, jáhlovou kaši už jsem také párkrát měla, ale mám radši ovesnou :-) Děkuju za komentář!

      Vymazat
    2. Tak tak, hlavně zdravý pohled na věc a řídit se selským rozumem. Zdravý člověk by to stravování neměl dramatizovat. :-) Tapiocu někdy vyzkouším, já děkuju za inspiraci!

      Vymazat
  3. Přesně jak píše PAULINE, každému vyhovuje něco jiného, taky se snažím jíst hlavně sezónní plodiny. Teď si jedu ke snídaní ovesnou kaši s ovocem a k tomu lžičku burákového másla (největší ňamka na světe!). Ale ten tapiokový puding mě hodně zaujal. Nechceš k tomu napsat víc? :) Kde koupit a jak si ho doma udělat. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mňam, mňam ovesnou kaši mám také ráda, ale jak jsem napsala, musím si od ní dát na týden pohov, s burákovým máslem jsem ji ještě nezkoušela! Jinak tapiokový puding seženeš ve zdravé výživě, kelímek stojí kolem 20Kč, je hodně podobný chia pudingu, akorát místo semínek obsahuje tapiokové perly, je zalitý kokosovým mlékem, a je bez lepku a laktózy :-) Doma jsem ho ještě nezkoušela, ale vím, že třeba na www.katescuisine.cz je hezký recept! :-) Děkuju za komentář!

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše krásné komentáře! Každého z nich si moc vážím!